Hemtandvård är en patientsäker vårdform

Forskning visar att den hemtandvård som Oral Care utför är en kostnadseffektiv, patientsäker och effektiv lösning för att förbättra munhälsan hos äldre.

Genom att kombinera evidensbaserade metoder med modern teknik kan Oral Care säkerställa att äldre får den tandvård de behöver.

Studier har visat att den metod som Oral Care tillämpar inom hemtandvården har visat sig vara både kostnadseffektiv och patientsäker.

Hemtandvården positivt för munhälsan

Hemtandvårdens positiva inverkan på munhälsan är väl dokumenterad och visar att hemtandvård signifikant kan förbättra munhälsan hos omsorgsberoende äldre genom att minska förekomsten av tandköttsinflammation, ett vanligt problem som kan leda till tandlossning och andra allvarliga komplikationer.

Dessutom har hemtandvård visat sig förbättra den allmänna munhygienen, vilket är avgörande för att förebygga karies och andra orala sjukdomar.

Verktyg för bättre dokumentation

För att ytterligare effektivisera och förbättra hemtandvården har användningen av handhållna mobila dataapplikationer visat sig vara ett värdefullt verktyg.

Studier visar att dessa applikationer underlättar datainsamling och administration, vilket sparar tid och resurser för vårdpersonalen. Genom att använda mobila enheter kan tandvårdspersonal enkelt dokumentera patientinformation, behandlingsplaner och resultat, vilket leder till en mer effektiv och transparent vårdprocess.

Sammanfattningsvis visar forskningen att hemtandvård är en värdefull resurs för att förbättra munhälsan hos omsorgsberoende äldre. Genom att kombinera evidensbaserade metoder med modern teknik kan vi säkerställa att äldre personer får den tandvård de behöver, oavsett boendesituation eller hälsotillstånd.